VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Taartje van knolselderij met oesterzwammen en rucola

Voorafje, bijvoorbeeld voor kerst of een ander feest.

  • een kleine knolselderij
  • 150 gram oesterzwammen
  • tijm
  • olijfolie
  • zout
  • peper
taartje-van-knolselderij-met-oesterzwammen-en-rucola

Dit is een superlekker voedselzandloper-proof voorafje! Bijvoorbeeld voor kerst. Het recept voor 2 personen: Snijd een kleine knolselderij in plakken en snijd de schil er van af. Bestrijk een bakplaat met een kwastje met wat olijfolie en smeer de ene kant van de plakken in met wat olijfolie en zout en peper en doe hetzelfde met de andere kant. Leg de plakken op de ingevette bakplaat in de oven op 180 graden gedurende 15 minuten. Bak ondertussen 150 gram in stukken gescheurde oesterzwammen, bestrooi ze met met zout, peper en tijm en laat ze al omroerend lekker zacht garen. Bak de knolselderij ondertussen ook aan de andere kant 15 minuten. Maak er een mooi stapel van, om en om de plakken, de oesterzwammen en rucola. Ziet er mooi uit, en... het is ontzettend lekker!