www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Pilav met perzik

Een heerlijk zomers gerecht met wilde perziken en quinoa.

  • 2 kipdijfilet
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 6 wilde perziken
  • 1 appel
  • 1 koffielepel bouillonpoeder
  • 150 gram quinoa
  • bieslook
  • ketjap
  • sambal
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Pilav met perzik

Wilde perziken. Doe ook wild en maak er een heerlijke pilav mee! Pilav-recept voor 2 personen: Snijd kipdijfilet in stukjes. Fruit in een hapjespan de kipdijfilet in wat olijfolie. Voeg na 5 minuten 3 fijngesneden knoflooktenen en 1 fijngesnipperde ui en1 gesnipperde paprika toe. Breng het gerecht op smaak met wat ketjap en sambal. Schil 6 wilde perziken, snijd ze in stukjes en doe hetzelfde met 1 appel. Voeg 1 koffielepel bouillonpoeder toe en zo nodig wat water. Breng op smaak met zout en peper. Laat het gerecht nog een minuut of 10 zachtjes garen. Kook ondertussen quinoa (voor 2 personen 150 gram met 450 ml water). Roer de quinoa door het gerecht en de hapjespan. Garneer de pilav met gehakte bieslook.